BEL NU
‍T 0471 99 00 00

LEKDETECTIEBEDRIJF WATERLEK.BE

Dé specialist in lekdetectie.

Zit je met een mogelijke lekkage? Dan heb je natuurlijk geen seconde te verliezen. Hoe sneller je een lekdetectie laat uitvoeren, hoe kleiner de uiteindelijke schade. Bij lekdetectiebedrijf Waterlek.be zijn we experts in het opsporen van lekkages met geavanceerd apparatuur zonder hak- of breekwerk.

Actief in Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant.

LAST VAN EEN LEK?

Verlies geen tijd en contacteer ons onmiddelijk voor een lekdetectie ter plaatse.

LEK DETECTEREN

Ons lekdetectieteam spoort uw lekkage op met professioneel apparatuur, zonder hak- of breekwerk.

LEKDETECTIE RAPPORTAGE

Bij afloop van de lekdetectie ontvangt u van ons een duidelijk rapport dat u kan overhandigen aan uw loodgieter en verzekeringsmakelaar.
TEL 0471 99 00 00
Lekdetectie in badkamer

Waarom kiezen voor Waterlek?

  • Geavanceerde apparatuur.
  • Zondeer hak of breekwerk.
  • Vriendelijk en professioneel personeel.
  • Verzekering vergoedt bijna altijd gedeeltelijk de kosten.
  • Duidelijk verslag met foto's voor uw verzekering en loodgieter.
  • Snelle interventies.

Opsporen van alle soorten lekken

Een waterlek neem je best altijd ernstig. Als lekdetectiebedrijf weten we maar al te goed hoe grootschalig en divers de averij kan worden indien je dit laat betijen. Gelukkig zijn er altijd manieren om dit te verhelpen en schade te voorkomen. Iedere oplossing start met een grondige kennis van het probleem.

1. Lekdetectie van afvoerleidingen

We detecteren uw lek in de afvoer van uw bad, lavabo, toilet, gootsteen, keuken enzovoort.

2. Lekdetectie in de waterleidingen

Tijdens de lekdetectie brengen we de exacte locatie van het lek nauwkeurig in kaart. Met professionele apparatuur en dus zonder onnodig kap- en breekwerk.

3. Lekdetectie van uw verwarmingssysteem

Een ander ‘lek-gevoelig’ systeem is de verwarming, met name de aan- en afvoerbuizen. Ook hier zijn vaak boringen of slechte koppelingen de oorzaak, al valt ook slijtage niet uit te sluiten vóór je onze professionals hebt ingeschakeld. Moet je vaker dan normaal water bijvullen in je verwarming? Dan is de kans op een waterlek in elk geval erg reëel.

4.  Lekdetectie in het dak, de muren of de regenwaterleiding

Een klassieker, zeker bij oude woningen. Muren, daken en regenwaterleidingen krijgen doorheen de jaren erg veel water te verwerken. Wanneer er dan een gaatje ontstaat, is dit doorgaans niet zo makkelijk te vinden; het water legt meestal een hele weg af voor de schade zich toont. Professionele lekdetectie helpt je dan om gepast in te grijpen.
TEL 0471 99 00 00

Hoeveel kost een lekdetectie?

Een lek opsporen is vaak een hele klus. Onze lekdetectiespecialist maakt daarom gebruik van professioneel apparatuur om uw lekkage efficiënt op te sporen. De kosten worden vaak snel terugverdiend omdat we nooit de woning beschadigen. Onze werkzaamheden worden altijd uitgevoerd zonder hak- of breekwerk.

Benieuwd naar de prijs voor uw lekdetectie? Contacteer ons vrijblijvend voor een prijsvoorstel.

HANDIGE TIPS, WEETJES EN HOW-TO'S

Waterlek Blog

Lekkage in je schuin dak?

Vermoed je een mogelijke lekkage in je pannendak? Dan is het raadzaam om zo snel mogelijk actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen aan je dak. We lijsten hier enkele belangrijke oorzaken op van een daklekkage.

Hoe een waterlek opsporen?

Een waterlek opsporen? Ga alvast zelf aan de slag met deze 4 stappen.

Ultrasoon lekdetectie

Ultrasone lekdetectie is een manier om een lek op te sporen aan de hand van ultrasoon geluid en trillingen. Deze geluiden zijn zo hoog in frequentie waardoor deze niet waarneembaar zijn door het menselijk gehoor. Echter met een ultrasone detector wordt de lekkage wel hoorbaar.

Wat is een vochtmeter?

Bij waterlek.be zie je af en toe artikelen voorbij komen over vochtmeters. Maar wat is een vochtmeter eigenlijk? En hoe werkt het in de praktijk?

Een vochtmeting: de eerste stap richting gemoedsrust!

De ravage die vocht kan aanrichten in je muren (en dus de hele bouwconstructie van je huis) valt niet te onderschatten: rot hout, pleister die lost, verf die bladdert, vreemde vlekken die je woning ontsieren...

Kelder waterdicht maken? Herken deze symptomen.

Een lekkage in je kelder? Dat kan je natuurlijk missen als kiespijn. Zo’n lek heeft immers een impact op de waarde van je huis en de gezondheid van je gezin. Voor je het weet tast het je vloeren en muren aan en ontstaat er zelfs schimmel...

Een lek in je dak? Zó sporen we dit op…

Zit je met een lekkage in je plat dak? Weet dan dat het opsporen van de exacte locatie allesbehalve eenvoudig is. Het lek zelf kan bijvoorbeeld een uiterst klein scheurtje in je bitumen dakbedekking zijn, waardoor het water zich verplaatst tussen de lagen...

Contacteer ons nu.

Blijf niet met vocht zitten. Bel ons voor een afspraak.

Vraag meer informatie

Aanvraag verzonden. We proberen u zo snel mogelijk terug te contacteren.
Oops! Something went wrong while submitting the form