Lekkage in je schuin dak?

pannendak

Oorzaken van lekkage in pannendak.

Een lekkage in je pannendak is vaak de oorzaak vanwege gebroken of gescheurde dakpannen, een lekkage in dakramen of rondom het dakkapel.

Wat met mogelijke stormschade?

Door de klimaatsveranderingen worden de stormen ook vaak heviger waardoor dakpannen gemakkelijk verschuiven, vallen of breken. Op het eerste zicht lijkt een kleine scheur niet zo erg maar vergis je niet. Deze scheur kan verder uitzetten waardoor er water in de scheur terecht komt. Tijdens de wintermaanden zal het water in deze scheur aanvriezen en uitzetten waardoor de scheur vergroot. Het is daarom raadzaam om direct actie te ondernemen.

Lekdetectie in pannendak.

LCS Waterlek Lekdetectie staat garant voor het efficiënt opsporen van lekkages in daken. We gebruiken daarvoor professioneel apparatuur om waterschade of een lek op te sporen die niet met het blote oog waarneembaar is. Afhankelijk van de oorzaak van de lekkage zal uw brandverzekering de lekdetectie gedeeltelijk ook terugbetalen.

Gerelateerde posts

Hoe een waterlek opsporen?

Een waterlek opsporen? Ga alvast zelf aan de slag met deze 4 stappen.

Ultrasoon lekdetectie

Ultrasone lekdetectie is een manier om een lek op te sporen aan de hand van ultrasoon geluid en trillingen. Deze geluiden zijn zo hoog in frequentie waardoor deze niet waarneembaar zijn door het menselijk gehoor. Echter met een ultrasone detector wordt de lekkage wel hoorbaar.

Wat is een vochtmeter?

Bij waterlek.be zie je af en toe artikelen voorbij komen over vochtmeters. Maar wat is een vochtmeter eigenlijk? En hoe werkt het in de praktijk?

Een vochtmeting: de eerste stap richting gemoedsrust!

De ravage die vocht kan aanrichten in je muren (en dus de hele bouwconstructie van je huis) valt niet te onderschatten: rot hout, pleister die lost, verf die bladdert, vreemde vlekken die je woning ontsieren...

Kelder waterdicht maken? Herken deze symptomen.

Een lekkage in je kelder? Dat kan je natuurlijk missen als kiespijn. Zo’n lek heeft immers een impact op de waarde van je huis en de gezondheid van je gezin. Voor je het weet tast het je vloeren en muren aan en ontstaat er zelfs schimmel...

Een lek in je dak? Zó sporen we dit op…

Zit je met een lekkage in je plat dak? Weet dan dat het opsporen van de exacte locatie allesbehalve eenvoudig is. Het lek zelf kan bijvoorbeeld een uiterst klein scheurtje in je bitumen dakbedekking zijn, waardoor het water zich verplaatst tussen de lagen...

BEL NU
‍T 0471 99 00 00

  • Monday-Friday
    09u - 17u
  • Saturday
    Gesloten
  • Sunday
    Gesloten