Hoe een waterlek opsporen?

waterlek-opsporen

Een waterlek kan je maar best zo snel mogelijk opsporen om verbruikskosten te vermijden. Schakel daarom tijdig onze professionele hulp in zodat we uw lek efficiënt en snel kunnen detecteren. 

Een waterlek opsporen kan als volgt:

 • Draai alle kranen dicht en controleer of uw watermeter blijft draaien. Als dat het geval is verliest u mogelijk water via een lek.
 • Controleer uw toilet op een suizend geluid.
 • Controleer je CV / verwarmingsketel, als de druk lager wordt kan dit wijzen op een lek.
 • Controleer je de muren op vocht. Dit herken je aan gele plekken, afgebladderde verf of een muffe geur.

Schakel proffessionele hulp in.

Tot slot kan u onze professionele hulp inschakelen. Ons lekdetectieteam kan uw waterlek heel specifiek opzoeken met professioneel apparatuur. Contacteer ons voor een afspraak ter plaatse.

TEL 0471 99 00 00

Gerelateerde posts

Lekkage in je schuin dak?

Vermoed je een mogelijke lekkage in je pannendak? Dan is het raadzaam om zo snel mogelijk actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen aan je dak. We lijsten hier enkele belangrijke oorzaken op van een daklekkage.

Ultrasoon lekdetectie

Ultrasone lekdetectie is een manier om een lek op te sporen aan de hand van ultrasoon geluid en trillingen. Deze geluiden zijn zo hoog in frequentie waardoor deze niet waarneembaar zijn door het menselijk gehoor. Echter met een ultrasone detector wordt de lekkage wel hoorbaar.

Wat is een vochtmeter?

Bij waterlek.be zie je af en toe artikelen voorbij komen over vochtmeters. Maar wat is een vochtmeter eigenlijk? En hoe werkt het in de praktijk?

Een vochtmeting: de eerste stap richting gemoedsrust!

De ravage die vocht kan aanrichten in je muren (en dus de hele bouwconstructie van je huis) valt niet te onderschatten: rot hout, pleister die lost, verf die bladdert, vreemde vlekken die je woning ontsieren...

Kelder waterdicht maken? Herken deze symptomen.

Een lekkage in je kelder? Dat kan je natuurlijk missen als kiespijn. Zo’n lek heeft immers een impact op de waarde van je huis en de gezondheid van je gezin. Voor je het weet tast het je vloeren en muren aan en ontstaat er zelfs schimmel...

Een lek in je dak? Zó sporen we dit op…

Zit je met een lekkage in je plat dak? Weet dan dat het opsporen van de exacte locatie allesbehalve eenvoudig is. Het lek zelf kan bijvoorbeeld een uiterst klein scheurtje in je bitumen dakbedekking zijn, waardoor het water zich verplaatst tussen de lagen...

BEL NU
‍T 0471 99 00 00

 • Monday-Friday
  09u - 17u
 • Saturday
  Gesloten
 • Sunday
  Gesloten