ONZE OPZOEKMETHODES

Lekdetectie apparatuur

Om de oorzaak en de precieze locatie van uw lekkage op te sporen beschikken we over verschillende opzoekmethodes.

Foto van een man die een witte emmer onder een groot waterlek afkomstig van het plafond houdt. Met zijn andere hand is hij aan het bellen. Hij is in paniek.

Onze opzoekmethodes

Ons team beschikt over een groot arsenaal aan professioneel lekdetectie apparatuur. Ontdek onze opzoekmethodes.

Thermografische camera

Met een thermografische camera zien we temperatuurverschillen. Deze geven ons een goed beeld van lekkages in warmwaterleidingen, de centrale verwarming en in sommige gevallen zelfs afvoerleidingen.

Ultrasoon

Het geluid van een kleine lek in leidingen onder druk is meestal niet met het menselijke gehoor waarneembaar. Onze ultrasone lekdetector pikt deze geluiden wel op en leidt ons recht naar het lek.

Endoscopische camera

Een endoscopische camera is een kleine camera gemonteerd op een lange dunne sonde. Hiermee maken we beelden van lekken op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals achter ingebouwde baden en binnenin afvoerleidingen.

Traceergas

Traceergas kan uitsluitsel bieden bij micro-lekkages die te klein zijn om via andere methodes opgepikt te worden. Eerst injecteren we kapotte leidingen met dit onschadelijke gas en vervolgens verraadt de gasdetector de exacte locatie van het lek.

Rooktest

Last van vieze geurtjes in huis? Door middel van rook vinden we lekkende afvoeren en scheuren in de riolering of het ventilatiesysteem. Bovendien is rook ook een effectief middel om losse naden, gaatjes of scheurtjes op te sporen in platte daken.

[UV] Kleurstoffen met UV lamp

De kleurstoftest is vooral geschikt bij grote lekkages afkomstig van het dak of kapotte leidingen. Door verschillende leidingen met verschillende kleuren te injecteren weten we welke leiding aangetast is en waar het lek zich bevindt.

Druktest

Om een ultrasone lekdetectie uit te voeren bij waterleidingen die niet onder druk staan, zoals afvoerleidingen, kunnen we deze onder druk zetten met een pomp. Eenmaal onder druk wordt het lek detecteerbaar.

Digital vochtmeting

Hoe nat uw muur, plafond of vloer precies is verraadt hoe groot het lek is. Met een digitale vochtmeter meten we het vochtpercentage tot op 4 cm diepte in seconden. Zonder afdrukken of gaatjes achter te laten.

ondergelopen badkamer

Sterke punten aan Waterlek.be

 • Professioneel opgeleid personeel.
 • Geen onnodig hak of breekwerk.
 • Geavanceerde apparatuur.
 • Verzekering vergoed bijna altijd gedeeltelijk de kosten.
 • Duidelijk verslag voor verzekering en loodgieter.
 • Professionele foto's van schade en oorzaak.
 • Snelle interventies.

Contacteer ons

Blijf niet met vocht zitten. Bel ons voor een afspraak.

Vraag meer informatie

Aanvraag verzonden. We proberen u zo snel mogelijk terug te contacteren.
Oops! Something went wrong while submitting the form

BEL NU
‍T 0471 99 00 00

 • Monday-Friday
  09u - 17u
 • Saturday
  Gesloten
 • Sunday
  Gesloten