Een lek in je plat dak? Reageer snel en voorkom grote schade

vrouw houdt emmer vast om lek op te vangen

Een lek in het dak: zó sporen we dit op…

Een lek in je plat dak is vrijwel altijd een garantie voor onheil. Niet alleen de esthetiek van je binnenruimtes wordt aangetast, maar ook de structuur zelf. Daarom komt het erop aan om zo snel mogelijk de juiste techniek aan te wenden om het lek op te sporen. Zo beperk je de schade én verklein je vaak ook de ingreep die nodig is om het probleem op te lossen. That’s where we come in…

Waterlek.be beschikt over de expertise én de apparatuur om jouw daklek doortastend en met chirurgische precisie te lokaliseren. Naargelang de specifieke aard van jouw lek, kiezen we de juiste apparatuur. Voor lekken in daken is ultrasone opsporing vaak een zeer efficiënte methode. Door de weerkaatsing van de trillingen te meten, weten we snel waar het lek zich exact bevindt. Een andere doeltreffende techniek is het gebruik van onze thermo-grafische camera. Minimale temperatuurverschillen verraden de exacte locatie van jouw daklek.

Lekdetectie aan je plat dak

Lekdetectie voor daken en dakwerken zélf zijn twee verschillende disciplines. Waterlek.be is gespecialiseerd in het opsporen van lekken. Waar een dakwerker al snel zal moeten overgaan tot uitbreken en -hakken om het lek in je dak te vinden, doen wij dit zonder breekwerk. Bovendien kunnen wij als lekdetectiebedrijf veel efficiënter aan de slag, wat de schade nog verder inperkt. Door een beroep te doen op onze lekdetectie diensten, verloopt de herstelling dus sneller, efficiënter en een pak minder ingrijpend. Nog een reden nodig? Je verzekering betaalt onze professionele lekdetectie grotendeels terug.

Lekkage aan je dak herstellen: dankzij waterlek.be zit je sneller droog!

Zoals we al aangaven is het niet alleen de detectie zélf die professioneler en dus accurater verloopt, maar ook de herstelwerken achteraf. Door onze nauwkeurige opsporing weet de dakwerker exact in welke laag van je lekkend dak de schade zich situeert. Zo weet hij ook precies waar hij moet uitsnijden of -kappen en over welk materiaal het gaat. Niet zelden moeten er materialen gekocht of besteld worden; dan is het erg handig en kostenbesparend wanneer je wéét wat je nodig hebt. De snelste weg naar een doortastende oplossing voor jouw lekkend plat dak begint dus altijd met de juiste, professionele lekdetectie door Waterlek.be!

Een lekkend dak is erg vervelend. Pak het meteen doortastend aan en bel de professionals van Waterlek.be

Bel ons nu op 0471 99 00 00


Gerelateerde posts

Lekkage in je schuin dak?

Vermoed je een mogelijke lekkage in je pannendak? Dan is het raadzaam om zo snel mogelijk actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen aan je dak. We lijsten hier enkele belangrijke oorzaken op van een daklekkage.

Hoe een waterlek opsporen?

Een waterlek opsporen? Ga alvast zelf aan de slag met deze 4 stappen.

Ultrasoon lekdetectie

Ultrasone lekdetectie is een manier om een lek op te sporen aan de hand van ultrasoon geluid en trillingen. Deze geluiden zijn zo hoog in frequentie waardoor deze niet waarneembaar zijn door het menselijk gehoor. Echter met een ultrasone detector wordt de lekkage wel hoorbaar.

Wat is een vochtmeter?

Bij waterlek.be zie je af en toe artikelen voorbij komen over vochtmeters. Maar wat is een vochtmeter eigenlijk? En hoe werkt het in de praktijk?

Een vochtmeting: de eerste stap richting gemoedsrust!

De ravage die vocht kan aanrichten in je muren (en dus de hele bouwconstructie van je huis) valt niet te onderschatten: rot hout, pleister die lost, verf die bladdert, vreemde vlekken die je woning ontsieren...

Kelder waterdicht maken? Herken deze symptomen.

Een lekkage in je kelder? Dat kan je natuurlijk missen als kiespijn. Zo’n lek heeft immers een impact op de waarde van je huis en de gezondheid van je gezin. Voor je het weet tast het je vloeren en muren aan en ontstaat er zelfs schimmel...

BEL NU
‍T 0471 99 00 00

  • Monday-Friday
    09u - 17u
  • Saturday
    Gesloten
  • Sunday
    Gesloten